Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep
PT10M
Uiensoep
Een heerlijk uiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harrie Bodde
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep te bereiden
Uien schillen en grof snijden in stukjes, knoflook in partjes snijden en in de pan doen met wat olijf olie.
Paprika poeder er over strooien en even aanbraden, zodat de uien en knoflook hun smaak goed vrij maken.
Het water er bij doen ,samen met kruiden en bouillon.
Aan de kook brengen en meteen van het vuur halen en even laten rusten. dan zakken de uien naar beneden.
en klaar is de soep. in een grote soepkop doen, afdekken met brood en kaas, en in de gril zetten, dat dat de kaas gesmolten is en uit bruin kleurt.
Paprika poeder er over strooien en even aanbraden, zodat de uien en knoflook hun smaak goed vrij maken.
Het water er bij doen ,samen met kruiden en bouillon.
Aan de kook brengen en meteen van het vuur halen en even laten rusten. dan zakken de uien naar beneden.
en klaar is de soep. in een grote soepkop doen, afdekken met brood en kaas, en in de gril zetten, dat dat de kaas gesmolten is en uit bruin kleurt.
Mijn kookverhaal (Harrie Bodde)
Dit recept heb gemaakt van tips van gasten en personeel..