Recept
« Terug naar recepten
unnesaus
PT30M
unnesaus
Een heerlijk unnesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe unnesaus te bereiden
Voor 4 personen vul je een braadpannetje met (doorsnede 23 cm) met de grof gesneden uien.Schenk hier water op,Zodat de uien dras staan.Meng er 1/4 tl peper,wat nootmuskaat,wat kruidnagel en 1 laurierblaadje doorheen.Dit koken tot de uien gaar zijn 20 min.Laat er dan 100 gr margarine in smelten.Bindt het een beetje met een mengsel van aardappelmeem(1 volle el) en azijn(3 el).Geef hierbij gekookte aardappelen.Ongeveer 3 aardappelen op een bord en schep daar 3 soeplepels saus overheen.Je kunt hier vis bij geven of een eitje.