Recept
« Terug naar recepten
Valencia rijst
PT25M
Valencia rijst
Een heerlijk valencia rijst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Valencia rijst te bereiden
Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten,
afspoelen en weer afgieten.
Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan.
Ui toevoegen en goubruin en zacht bakken; voeg rijst
toe en zet het vuur laag. Roer de rijst 2 minuten
tot hij goudkleurig is.
Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en
bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook
brengen; eenmaal roeren. Vuur laag zetten en
afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot
bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur
halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het
vocht is opgenomen.
Met een vork de rijst losroeren en opdienen.
afspoelen en weer afgieten.
Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan.
Ui toevoegen en goubruin en zacht bakken; voeg rijst
toe en zet het vuur laag. Roer de rijst 2 minuten
tot hij goudkleurig is.
Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en
bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook
brengen; eenmaal roeren. Vuur laag zetten en
afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot
bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur
halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het
vocht is opgenomen.
Met een vork de rijst losroeren en opdienen.