KookJij

Vanille-ijs

Een heerlijk vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vanille-ijs te bereiden

Doe het ei en eidooiers samen met de suiker, vanillesuiker en de maïzena in een kom. Klop het mengsel met de mixer tot het bijna wit is.
Verwarm de melk op laag vuur. Roer de hete melk daarna beetje bij beetje door het mengsel. Schenk het mengsel in een pan als de ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd. Verwarm het mengsel bij een matige hitte en onder voortdurend roeren ca. 1-2 min. Het mengsel mag beslist niet koken. Als het gaat schiften, klop het ingrediëntenmengsel dan een halve min. met een staafmixer of meng het een halve min. in een blender of foodprocessor.
Laat het tot koelkasttemperatuur afkoelen en voeg de room toe. Schakel de ijsmachine in op stand ijs maken en giet het mengsel in de koelkom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst