Recept
« Terug naar recepten
Vanille-ijs
PT35M
Vanille-ijs
Een heerlijk vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanille-ijs te bereiden
Doe het ei en eidooiers samen met de suiker, vanillesuiker en de maïzena in een kom. Klop het mengsel met de mixer tot het bijna wit is.
Verwarm de melk op laag vuur. Roer de hete melk daarna beetje bij beetje door het mengsel. Schenk het mengsel in een pan als de ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd. Verwarm het mengsel bij een matige hitte en onder voortdurend roeren ca. 1-2 min. Het mengsel mag beslist niet koken. Als het gaat schiften, klop het ingrediëntenmengsel dan een halve min. met een staafmixer of meng het een halve min. in een blender of foodprocessor.
Laat het tot koelkasttemperatuur afkoelen en voeg de room toe. Schakel de ijsmachine in op stand ijs maken en giet het mengsel in de koelkom.
Verwarm de melk op laag vuur. Roer de hete melk daarna beetje bij beetje door het mengsel. Schenk het mengsel in een pan als de ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd. Verwarm het mengsel bij een matige hitte en onder voortdurend roeren ca. 1-2 min. Het mengsel mag beslist niet koken. Als het gaat schiften, klop het ingrediëntenmengsel dan een halve min. met een staafmixer of meng het een halve min. in een blender of foodprocessor.
Laat het tot koelkasttemperatuur afkoelen en voeg de room toe. Schakel de ijsmachine in op stand ijs maken en giet het mengsel in de koelkom.