Dit is een recept uit de VTM reeks 'Start To Cook' met chef Albert Verheyen.
Super aan deze reeks is dat het recept niet alleen opgelijst staat in een eerder 'secce' taal en vorm, er is ook steeds, per bereiding, een stap voor stap uitleg. Ik geef deze hieronder graag mee.
Recept
« Terug naar recepten
Vanillecake
PT10M
Vanillecake
Een heerlijk vanillecake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanillecake te bereiden
Smelt Fama au bain-marie met de vanillesuiker en vanille-extract.
Klop de eieren en de suiker stevig op met een garde.
Meng de gezeefde bloem en de gist met het mengsel van suiker en eieren.
Voeg daarna de gesmolten margarine in je mengsel.
Voeg op het laatst de gesmolten boter toe.
Maak hiervan een glad geheel en doe het mengsel in een bakvorm.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Haal de cake uit de oven en laat hem 2 uur rusten.
Keer de vorm om op een schotel en strooi er poedersuiker overheen.
Klop de eieren en de suiker stevig op met een garde.
Meng de gezeefde bloem en de gist met het mengsel van suiker en eieren.
Voeg daarna de gesmolten margarine in je mengsel.
Voeg op het laatst de gesmolten boter toe.
Maak hiervan een glad geheel en doe het mengsel in een bakvorm.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Haal de cake uit de oven en laat hem 2 uur rusten.
Keer de vorm om op een schotel en strooi er poedersuiker overheen.
Dorry zegt: