KookJij

Vanillevruchtenbavarois met bosvruchtensaus

Een heerlijk vanillevruchtenbavarois met bosvruchtensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vanillevruchtenbavarois met bosvruchtensaus te bereiden

Voor de vanillelaag:
Kwast de vorm in met de olie.
Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes er uit.
Breng vanillestokje, zaadjes en de melk in een steelpan aan de kook en laat ze ± 20 min. zachtjes trekken.
Klop ondertussen de suiker met de eierdooiers in ± 5 min. dik schuimig.
Neem het vanillestokje uit de pan en voeg een deel van de vanillemelk in een dun straaltje al kloppend bij het eierdooiermengsel, zodat het gelijkmatig opwarmt.
Giet het dooiermengsel terug bij de rest van de melk in de pan en verwarm het zachtjes al roerend, zodat het bindt.
Neem de pan van het vuur.
Knijp de gelatine goed uit en laat het in de vanillevla oplossen.
Schenk de vla in een grote kom, zet deze in een bak met ijskoud water en laat de vla onder regelmatig roeren tot lobbig afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door de lobbige vanillevla en schep deze in de vorm.
Laat de vanillelaag in ± 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de vruchtenlaag:
Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water.
Laat de bramen uitlekken en vang het vocht op in een steelpan.
Pureer de bramen en wrijf ze indien wenselijk door een zeef.
Breng het bramensap met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Knijp de gelatine goed uit en roer deze van het vuur af door de bramensiroop en laat het onder regelmatig roeren tot lobbig afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door de lobbige door de lobbige vruchtenpuree.
En schep deze op de stijfgeworden vanillebavarois.
Laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Voor de bosvruchtensaus:
Breng 1 dl water met de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen.
Voeg het citroensap en de bosvruchten toe en breng het weer aan de kook.
Schep het fruit om, laat het nog±1 min. koken en zet het tot gebruik weg.
Houd de puddingvorm, tot net onder de rand, 5 tellen in heel heet water, zet er een groot bord op en keer voorzichtig.
De pudding zal nu goed uit de vorm komen.
Snij de pudding in mooie punten en serveer met de saus.












Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Corrie-appel-verhagen:
Ik zal eens kijken of ik nog wat recepten van pudding kan vinden via mijn kookclub.
m.v.g. Bert Allers
corrie-appel-verhagen

corrie-appel-verhagen zegt:
hoewel ik het recept nog niet heb uitgeprobeert heb lijkt het mij zeker de moeite waard al lijkt het mij wel moeikijk een tijd roofend maar dat weerhoud mij er niet van ik mail u wel wanneer ik deze lekkere pudding heb gemaakt
verder wel ik u vragen of u meer pudding recepten voor mij heeft wat sinds kort heb ik mij op pudding koken gestort tot groote tevredenheid van mijn man
groet corrie