Serveer dit vlees gerecht + saus met witte rijst of met mousseline van aardappelpuree),gekookte boontjes met nootmuskaat..
Geef er schijfjes limoen bij.
Recept
« Terug naar recepten
Varkens Medaillons met een zoetig Kerry-Jasje
PT180M
Varkens Medaillons met een zoetig Kerry-Jasje
Een heerlijk varkens medaillons met een zoetig kerry-jasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkens Medaillons met een zoetig Kerry-Jasje te bereiden
1).Verhit in een pannetje - droog - de kerrie en roer goed door om verbranden te voorkomen.Zodra de kerrie begint te geuren gebruiken in een marinade van de kerrie-siroop-bouillon.Worcestershire saus en knoflook.
2).Leg de medaillons vlees in de marinade en laat ze 2 uur liggen,zo nu en dan omdraaiiend.
3).Bak dan de medaillons medium rare in 3 minuten 1ste zijde en 2 minuten andere zijde.Houd ze warm.Marinade niet weggooien.
4).Doe in de bakpan de kippenbouillon en de gebruikte marinade en verhit dit.
5).Maak een papje van de melk en de maizena en roer dat door de kippenbouillon - marinade en blijf verhitten tot de saus is ingedikt.
6).Leg het vlees dan nog even in de saus,zodat het vlees weer kan warmen.
2).Leg de medaillons vlees in de marinade en laat ze 2 uur liggen,zo nu en dan omdraaiiend.
3).Bak dan de medaillons medium rare in 3 minuten 1ste zijde en 2 minuten andere zijde.Houd ze warm.Marinade niet weggooien.
4).Doe in de bakpan de kippenbouillon en de gebruikte marinade en verhit dit.
5).Maak een papje van de melk en de maizena en roer dat door de kippenbouillon - marinade en blijf verhitten tot de saus is ingedikt.
6).Leg het vlees dan nog even in de saus,zodat het vlees weer kan warmen.