Dien het vlees op met aardappel purée of witte rijst en geef er passende groentes bij.
*****************************
NOTABENE:
*In plaats van bier kan ook wijn gebruikt worden en/of bouillon.
*In plaats van een slowcooker kun je ook een grote pan met dikke bodem en deksel gebruiken die je gedurende 4 uren in de oven zet op 120 graden Celsius.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensbraadstuk du Chapeaux
PT390M
Varkensbraadstuk du Chapeaux
Een heerlijk varkensbraadstuk du chapeaux recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
390 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensbraadstuk du Chapeaux te bereiden
1).Blender uien, knoflook, water en tomatenconcentraat in een keukenmachine.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en kleur daarin al rondroerend de uienpurée en tot het grootste deel van het water is verdampt.
3).Roer dan de rest van de ingrediënten door de purée en meng goed. Dwz blijf rustig doorroeren tot de massa gaat koken.
4).Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de massa 20 minuten pruttelen. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
5).Meng 300 cc van bovengemaakte saus met 300 cc bier
(liefst: La Trappe tripel met koriander) en schenk dat over het varkensgebraad dat in de slowcooker werd gelegd.
Zet de timer op 5 uur
6).Haal na die tijd het vlees uit de slowcooker en snijd het in plakken. Doe de plakken weer terug in de slowcooker met de saus en laat het geheel op temperatuur komen voor het uitserveren.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en kleur daarin al rondroerend de uienpurée en tot het grootste deel van het water is verdampt.
3).Roer dan de rest van de ingrediënten door de purée en meng goed. Dwz blijf rustig doorroeren tot de massa gaat koken.
4).Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de massa 20 minuten pruttelen. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
5).Meng 300 cc van bovengemaakte saus met 300 cc bier
(liefst: La Trappe tripel met koriander) en schenk dat over het varkensgebraad dat in de slowcooker werd gelegd.
Zet de timer op 5 uur
6).Haal na die tijd het vlees uit de slowcooker en snijd het in plakken. Doe de plakken weer terug in de slowcooker met de saus en laat het geheel op temperatuur komen voor het uitserveren.