KookJij

Varkensbraadstuk du Chapeaux

Een heerlijk varkensbraadstuk du chapeaux recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 390 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensbraadstuk du Chapeaux te bereiden

1).Blender uien, knoflook, water en tomatenconcentraat in een keukenmachine.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en kleur daarin al rondroerend de uienpurée en tot het grootste deel van het water is verdampt.
3).Roer dan de rest van de ingrediënten door de purée en meng goed. Dwz blijf rustig doorroeren tot de massa gaat koken.
4).Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de massa 20 minuten pruttelen. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
5).Meng 300 cc van bovengemaakte saus met 300 cc bier
(liefst: La Trappe tripel met koriander) en schenk dat over het varkensgebraad dat in de slowcooker werd gelegd.
Zet de timer op 5 uur
6).Haal na die tijd het vlees uit de slowcooker en snijd het in plakken. Doe de plakken weer terug in de slowcooker met de saus en laat het geheel op temperatuur komen voor het uitserveren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien het vlees op met aardappel purée of witte rijst en geef er passende groentes bij.
*****************************
NOTABENE:
*In plaats van bier kan ook wijn gebruikt worden en/of bouillon.
*In plaats van een slowcooker kun je ook een grote pan met dikke bodem en deksel gebruiken die je gedurende 4 uren in de oven zet op 120 graden Celsius.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst