Recept
« Terug naar recepten
varkensfilet met mosterdhoningsaus
PT45M
varkensfilet met mosterdhoningsaus
Een heerlijk varkensfilet met mosterdhoningsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkensfilet met mosterdhoningsaus te bereiden
Wrijf het vlees in met de mosterd. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de boter op een matig vuur, braad het vlees aan beide kanten aan en voeg de bouillon toe. Temper het vuur. Keer en bedruip het vlees regelmatig. Roer de honing en 1 eetl tijmblaadjes door de jus. Laat het vlees op een matig vuur in 30 minuten gaar worden. Neem het vlees ui de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Roer de crèmefraiche door de jus en maak deze verder op smaak met zout en peper en nog wat verse tijm.
Ellen zegt: