Recept
« Terug naar recepten
Varkensgebraad met salieroomsaus
PT45M
Varkensgebraad met salieroomsaus
Een heerlijk varkensgebraad met salieroomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensgebraad met salieroomsaus te bereiden
Korst het vlees aan en een braadpan en plaats in voorverwarmde oven van 200°.
Als het gaar is, versnijden en warm houden.
Fruit de ui in het braadvocht.
Voeg de ham, witte wijn, room en ketchup toe.
Goed laten doorsudderen.
Onder voortdurend roeren de saliepoeder toevogen en kruiden met peper en zout.
De saus over het vlees gieten en warm opdienen.
Is heel lekker bij gestoofd witloof of princesseboontjes maar kan ook met andere groenten heel lekker zijn.
Als het gaar is, versnijden en warm houden.
Fruit de ui in het braadvocht.
Voeg de ham, witte wijn, room en ketchup toe.
Goed laten doorsudderen.
Onder voortdurend roeren de saliepoeder toevogen en kruiden met peper en zout.
De saus over het vlees gieten en warm opdienen.
Is heel lekker bij gestoofd witloof of princesseboontjes maar kan ook met andere groenten heel lekker zijn.