Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met Armagnacsaus
PT20M
Varkenshaas met Armagnacsaus
Een heerlijk varkenshaas met armagnacsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De kookencyclopedie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met Armagnacsaus te bereiden
Sjalotjes pellen en snipperen,
2 eetl.boter verhitten, de sjalotjes al roerend glazig fruiten, met 3 eetl.Armagnac of Vieux afblussen.
Geleidelijk 2 dl slagroom toevoegen, laten inkoken tot een romige saus.
Afgedekt wegzetten.
2 varkenshaasjes vet en vlies wegsnijden,met peper en zout inwrijven.
2 eetl.verhitten en het vlees rondom dichtschroeien.
½ bosje tijm afspoelen en droogdeppen, blaadjes van de stelen halen.
⅔ ervan over het vlees strooien en afgedekt laten braden (ong.12 min.) regelmatig omdraaien.
Het vlees in de folie wikkelen en laten rusten.
Het vet uit de pan gieten, de aanzetsels met 3 eetl. Armagnac of Vieux loskoken,
Het sjalotten-roommengsel erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen,de rest van
de tijm toevoegen.
Het vlees in diagonale plakken snijden en een voorverwarmde schaal leggen en de saus erbij serveren.
2 eetl.boter verhitten, de sjalotjes al roerend glazig fruiten, met 3 eetl.Armagnac of Vieux afblussen.
Geleidelijk 2 dl slagroom toevoegen, laten inkoken tot een romige saus.
Afgedekt wegzetten.
2 varkenshaasjes vet en vlies wegsnijden,met peper en zout inwrijven.
2 eetl.verhitten en het vlees rondom dichtschroeien.
½ bosje tijm afspoelen en droogdeppen, blaadjes van de stelen halen.
⅔ ervan over het vlees strooien en afgedekt laten braden (ong.12 min.) regelmatig omdraaien.
Het vlees in de folie wikkelen en laten rusten.
Het vet uit de pan gieten, de aanzetsels met 3 eetl. Armagnac of Vieux loskoken,
Het sjalotten-roommengsel erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen,de rest van
de tijm toevoegen.
Het vlees in diagonale plakken snijden en een voorverwarmde schaal leggen en de saus erbij serveren.
greet1 zegt: