Verdeel de plakken vlees over de borden en lepel er wat saus over.
Geef er rijst bij of aardappels. Groentes welke bij de tijd passen
Een lichte rode wijn, een rosé wijn of een spätlese trocken gaan er goed bij.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met Pruimen en Abrikozen
PT90M
Varkenshaas met Pruimen en Abrikozen
Varkensvlees met vruchten gaat eigenlijk altijd goed.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met Pruimen en Abrikozen te bereiden
- Doe de pruimen en de abrikoos in een kommetje met de whisky en laat dat op z'n minst 20 minuten trekken.
- Verhit de olie in de pan met dikke bodem piepend heet en bak daarin aan alle zijden de varkenshaasjes mooi bruin.
- Zet de pan met de haasjes en deksel er op gedurende 15 minuten in de oven.
- Haal de pan uit de oven en neem het vlees eruit en leg dat apart met alu-folie er overheen gedurende 15 minuten
- Doe vervolgens de pruim en abrikoos met 2 eetlepels van het weekvocht in de pan waarin het vlees is gegaard en breng snel aan de kook.Schraap met een houten lepel de bodem schoon.
- Doe de bouillons in de pan met de zestes en breng weer aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat een poosje inkoken (10 minuten)
- Intussen het vlees snijden in plakken
- Saus afmaken met boter en op smaak brengen met zout,peper en citroensap.