Ik serveer dit gerecht met bijvoorbeeld aardappelkroketjes of pasta.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met zongedroogde tomaat en champignons
PT35M
Varkenshaas met zongedroogde tomaat en champignons
Een heerlijk varkenshaas met zongedroogde tomaat en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met zongedroogde tomaat en champignons te bereiden
Bestrooi 2 varkenshaasjes met zout en peper. Bak ze om en om bruin in de hete boter. Voeg nu 1 gesnipperde ui en 3 in ringen gesneden bosuien toe. Bak dit mee tot het zacht is. Voeg nu 3 fijngesneden zongedroogde tomaten en wat oregano toe en giet er 100 ml witte wijn bij. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en roer even door en laat het nu nog eens een kwartier met de deksel op de pan verder stoven. Op het laatst roer je er 3 eetlepels crème fraîche door, warm het goed door.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
renatehogeweg zegt:
grts Renate;)
renatehogeweg zegt:
rangvi zegt:
Jullie zijn dus met de auto in Brest geweest ! Een lelijke stad nietwaar ? Ik heb hier nooit kunnen wennen, de omgeving is prachtig, de rotskusten enz. maar de stad is doods en triest ondanks de 160.000 inwoners. Het klimaat is als in Ierland, regen, regen en nog eens regen en veel wind aan de atlantische oceaan. Sinds ik in Frankrijk woon ben ik 20 kilo bijgekomen, maar ik was vroeger ook zo mager als een lat ! De Franse keuken is HEERLIJK ! Maar ik probeer nu te lijnen ! :( Sinds kort ben ik toevallig op deze site terecht gekomen en ik vind het geweldig, allemaal sympathieke leden en lekkere recepten. Tot gauw ! ;)
renatehogeweg zegt:
Groet van Renate:p:p
rangvi zegt: