KookJij

Varkenshaasje met Brugge Blomme

Een heerlijk varkenshaasje met brugge blomme recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Bruggekaas.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met Brugge Blomme te bereiden

De varkenshaasjes opensnijden en opvullen met reepjes Brugge Blomme, fijn gesnipperde oregano, fijngesneden champignons en wat peper en zout.
Dan de aluminiumfolie mooi openvouwen en er zorgvuldig de gevulde varkenshaasjes inwikkelen.
Het geheel enkele uren laten rusten in de koelkast.
Vervolgens 4 minuten bakken in de boter op een hevig vuur en dan nog eens 10 minuten op een matig vuurtje maar regelmatig omdraaien.
Opdienen in schijven van ongeveer 3 cm vergezeld van b.v. schilaardappeltjes, gestoofde courgettes, bloemkool en/of gemixte Provençaalse saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
@Ellebel, inderdaad nog rosé tenzij je het liever wat meer gebakken hebt natuurlijk iets langer bakken.;):D:D
Ellebel

Ellebel zegt:
Hoi Erwin, blijven de haasjes rose vanbinnen zoals biefstuk (foto)? Mvg, Ellebel
Anna

Anna zegt:
Komt vast goed!:D:p;)
derbyke

derbyke zegt:
Een lijst van Lummen tot Amersfoort of omgekeerd :);):p xxx
Anna

Anna zegt:
Hihi;););):p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Lijstje? Volgens mij gaat dit eerder een hele lijst worden;)
Anna

Anna zegt:
Klinkt goed!;) Op mijn verlanglijstje;):p
fijnproever

fijnproever zegt:
:D Is je vergeven. De Nazareth boter is een streekgebonden boter zoals er meerdere producten zijn, maar met elk hun typische smaak ;)
Anna

Anna zegt:
Was ook maar een geinje;)
Is dat zo'n bijzonder botertje dan?;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Tuurlijk halen we de folie er eerst af, gaat anders vrij moeilijk om te bakken. Kaas kan inderdaad wel vervangen worden door een andere maar als je toch naar Brugge of omstreken komt voor de kaas kan je ook de Nazareth boter meenemen;):D:D
Anna

Anna zegt:
Halen we er de folie niet eerst af, voor het bakken?:p:p
Lekker gerecht, maar wel ver fietsen voor de kaas;);)Ik neem aan dat camembert of brie als vervanging zou kunnen dienen?;);)