Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met Brugge Blomme
PT35M
Varkenshaasje met Brugge Blomme
Een heerlijk varkenshaasje met brugge blomme recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Bruggekaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met Brugge Blomme te bereiden
De varkenshaasjes opensnijden en opvullen met reepjes Brugge Blomme, fijn gesnipperde oregano, fijngesneden champignons en wat peper en zout.
Dan de aluminiumfolie mooi openvouwen en er zorgvuldig de gevulde varkenshaasjes inwikkelen.
Het geheel enkele uren laten rusten in de koelkast.
Vervolgens 4 minuten bakken in de boter op een hevig vuur en dan nog eens 10 minuten op een matig vuurtje maar regelmatig omdraaien.
Opdienen in schijven van ongeveer 3 cm vergezeld van b.v. schilaardappeltjes, gestoofde courgettes, bloemkool en/of gemixte Provençaalse saus.
Dan de aluminiumfolie mooi openvouwen en er zorgvuldig de gevulde varkenshaasjes inwikkelen.
Het geheel enkele uren laten rusten in de koelkast.
Vervolgens 4 minuten bakken in de boter op een hevig vuur en dan nog eens 10 minuten op een matig vuurtje maar regelmatig omdraaien.
Opdienen in schijven van ongeveer 3 cm vergezeld van b.v. schilaardappeltjes, gestoofde courgettes, bloemkool en/of gemixte Provençaalse saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
fijnproever zegt:

Anna zegt:
Lekker gerecht, maar wel ver fietsen voor de kaas;);)Ik neem aan dat camembert of brie als vervanging zou kunnen dienen?;);)
fijnproever zegt: