Uitgestest met Hongaars varkenshaasje (sertees suzpecenyes) 1690 Ft per kg.
Je kan in de uicreme ook peterselie toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met pelaardappelen en champignon
PT30M
Varkenshaasje met pelaardappelen en champignon
Een heerlijk varkenshaasje met pelaardappelen en champignon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen uitgetest recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met pelaardappelen en champignon te bereiden
Was het varkenshaasje en maakt droog met keukenpapier.
Verwijder grondiig maar voorzichtig het mogelijk nog aanwezige vlies en vetresten.
Smeer in met een weinig boter en bestrooi met peper en wrijf deze grondig in het vlees, door grondig te masseren.
Bak het varkenshaasje even op heet vuur en bestrooi met zout. Zet daarna het varkenshaasje 20 min in een oven van 120 graden. Dek daarn af met aluminiufolie en laat rusten.
Kuis de aardappelen en kook ze gedurende enkele minuten en doe ze daarna in de oven tot ze gaar zijn.
Kuis de champignons en stoof ze op matig vuur tot ze gaar zijn.
Pel de rode ui en versnipper en meng ze met mayonaise en youhurt tot een creme.
Snij het varkenshaasje schuin dwars in snede en dien op met de gepelde aardappel, de champignons en de uicreme.
Verwijder grondiig maar voorzichtig het mogelijk nog aanwezige vlies en vetresten.
Smeer in met een weinig boter en bestrooi met peper en wrijf deze grondig in het vlees, door grondig te masseren.
Bak het varkenshaasje even op heet vuur en bestrooi met zout. Zet daarna het varkenshaasje 20 min in een oven van 120 graden. Dek daarn af met aluminiufolie en laat rusten.
Kuis de aardappelen en kook ze gedurende enkele minuten en doe ze daarna in de oven tot ze gaar zijn.
Kuis de champignons en stoof ze op matig vuur tot ze gaar zijn.
Pel de rode ui en versnipper en meng ze met mayonaise en youhurt tot een creme.
Snij het varkenshaasje schuin dwars in snede en dien op met de gepelde aardappel, de champignons en de uicreme.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

riafon zegt:
Veel succes bij het uitproberen en ik geef graag mijn mening op bemerkingen en of vragen.

Alma zegt:

riafon zegt:
Ik kook graag , alhoewel ik geen kok ben ,maar er voor studeerde.
Wij koken ook veel Hongaarse gerechten omdat we er veel verblijven.
Daarom ook dat ik schreef om het varkenshaasje eerst te spoelen.
Ik hoop dat ik met de recepten iets kan bijdragen.
Ik wijk soms nogal eens af van de normale kookwijze omdat ik chemie studeerde en dat heeft zeker invloed op de recepten.Ik heb ook een zeer goede leermeester in het WZC waar we soms verblijven.

tommeke zegt:

riafon zegt:
Ik spoel steeds het vlees om vooreerst hygiënische redenen en ook om de restjes aangekleefd eiwit en bloed te verwijderen.
Ook na het afspoelen en afdeppen is het vlies rond het haasje gemakkelijker te verwijderen.
Het verwijderen van het vlieje is wel noodzakelijk want anders wordt het geheel wel taai.
Indien je slager het haasje volledig mooi afgepeld levert, dan kan je het direct aanbraden.
Ik wrijf het haasje ook in met wat boter en daarop de peper, waarna ik de peper in het vlees en de boter inwrijf.
Ik laat tussen het prepareren van het haasje en het aanbraden het haasje een uurtje rusten.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.