Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje
PT35M
Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje
Een heerlijk varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een roomsausje te bereiden
Snijd de varkenshaas in kleine, ronde biefstukjes (3 p.p.), kruid ze met peper en zout en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek. Verhit een koekenpan en laat de boter met de olie hierin uitbruisen. Bak de varkenshaasbiefstukjes goudbruin en net gaar.
Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Bak de ui en paprika in de braadjus aan. Voeg vervolgens de peperkorrels en tomatenketchup toe en laat dit even op het vuur staan. Blus het geheel af met cognac en voeg de room toe.
Daarna even laten inkoken. Schep de biefstukjes op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom het bord. Serveer dit met aardappelsoesjes en verse groenten.
Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Bak de ui en paprika in de braadjus aan. Voeg vervolgens de peperkorrels en tomatenketchup toe en laat dit even op het vuur staan. Blus het geheel af met cognac en voeg de room toe.
Daarna even laten inkoken. Schep de biefstukjes op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom het bord. Serveer dit met aardappelsoesjes en verse groenten.