Recept
« Terug naar recepten
Varkenskoteletten met zoetzure saus van clémentines
PT30M
Varkenskoteletten met zoetzure saus van clémentines
Heerlijk om te combineren met dikke, zelfgemaakte frieten!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskoteletten met zoetzure saus van clémentines te bereiden
- Breng de koteletten op smaak met peper en zout en bak ze goudbruin in boter. Haal uit de pan en hou warm.
- Voeg de fijngesneden gember en knoflook toe aan de pan en laat even garen. Blus met sherry, sojasaus en de fond. Voeg het sap van 4 clémentines toe. Giet door een zeef.
- Snij de rest van de clémentines in partjes en voeg toe aan de saus. Serveer de koteletten met de saus en werk af met koriander of lente-uitjes. Serveer met roerbakgroenten (bv. peultjes, maïs, rode Spaanse peper).