Recept
« Terug naar recepten
Varkenslapjes op Hongaarse wijze (Cikos tokany)
PT60M
Varkenslapjes op Hongaarse wijze (Cikos tokany)
Een heerlijk varkenslapjes op hongaarse wijze (cikos tokany) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Boek Hongaarse specialiteiten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslapjes op Hongaarse wijze (Cikos tokany) te bereiden
Snij het vlees in lapjes en daarna nog eens in plakjes van ongeveer 5cm.
Borstel de champignons schoon, snij het steeltje weg en snij de kleine champignons in 4 gelijke stukken.
Was de paprika en verwijder de steel en de zaadlijsten en snij in blokjes.
Pel de knoflook en plet de knoflook fijn en versnipper nog eens dwars.
Ontvel de tomaten en verwijder steelaanzet en zaad en snij in blokjes.
Snij de augurken in schijfjes van enkele cm dik.
Bak het vlees gaar in de pan in een weinig vet of olie.
Voeg augurken, knoflook en paprika toe en overgiet met de wijn en laat ongeveer 5 min zacht sudderen.
Bak in een afzonderlijke pan de spekblokjes en voeg bij het gebakken spek de tomaten en ongeveer 250ml bouillon en een kruidentuintje en laat circa circa 30 min zachtjes sudderen.
Voeg het alles te samen in een kookpot en laat alles ongeveer 5 min zacht sudderen tot de paprika's zeker gaar zijn.
Verdik zo gewenst de saus met een weinig maizenabloem.
Meng er, vlak voor het opdienen een scheutje koffiemelk aan toe en bestrooi het met een weinig fijngehakte selderij of peterselieblaadjes.
Dien op met brood, aardappelen of rijst.
Drink er droge witte wijn bij, liefst dezelfde als degene welke je voor het gerecht gebruikte.
Borstel de champignons schoon, snij het steeltje weg en snij de kleine champignons in 4 gelijke stukken.
Was de paprika en verwijder de steel en de zaadlijsten en snij in blokjes.
Pel de knoflook en plet de knoflook fijn en versnipper nog eens dwars.
Ontvel de tomaten en verwijder steelaanzet en zaad en snij in blokjes.
Snij de augurken in schijfjes van enkele cm dik.
Bak het vlees gaar in de pan in een weinig vet of olie.
Voeg augurken, knoflook en paprika toe en overgiet met de wijn en laat ongeveer 5 min zacht sudderen.
Bak in een afzonderlijke pan de spekblokjes en voeg bij het gebakken spek de tomaten en ongeveer 250ml bouillon en een kruidentuintje en laat circa circa 30 min zachtjes sudderen.
Voeg het alles te samen in een kookpot en laat alles ongeveer 5 min zacht sudderen tot de paprika's zeker gaar zijn.
Verdik zo gewenst de saus met een weinig maizenabloem.
Meng er, vlak voor het opdienen een scheutje koffiemelk aan toe en bestrooi het met een weinig fijngehakte selderij of peterselieblaadjes.
Dien op met brood, aardappelen of rijst.
Drink er droge witte wijn bij, liefst dezelfde als degene welke je voor het gerecht gebruikte.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Typisch Hongaars gerecht.