Recept
« Terug naar recepten
Varkensmignonette met appel
PT25M
Varkensmignonette met appel
Een heerlijk varkensmignonette met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmignonette met appel te bereiden
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Stoom of stoof de groenten beetgaar.
Spoel de appelen, verwijder het klokhuis, snij ze in dunne parten. Besprenkel ze met citroensap. Snij de lenteui in ringetjes.
Kruid het vlees met peper en zout en bak het in olie. Hou warm onder aluminiumfolie. Smelt in dezelfde pan de boter en bak er de partjes appel en de lente-ui kort in aan. Bestrooi met suiker en laat wat karamelliseren. Blus met de cider en de bouillon. Kruid met peper en zout en laat even inkoken. Bind eventueel met sausbinder.
Serveer het vlees met de gebakken appeltjes, de saus, de groenten en de gekookte aardappelen.
Spoel de appelen, verwijder het klokhuis, snij ze in dunne parten. Besprenkel ze met citroensap. Snij de lenteui in ringetjes.
Kruid het vlees met peper en zout en bak het in olie. Hou warm onder aluminiumfolie. Smelt in dezelfde pan de boter en bak er de partjes appel en de lente-ui kort in aan. Bestrooi met suiker en laat wat karamelliseren. Blus met de cider en de bouillon. Kruid met peper en zout en laat even inkoken. Bind eventueel met sausbinder.
Serveer het vlees met de gebakken appeltjes, de saus, de groenten en de gekookte aardappelen.