Recept
« Terug naar recepten
Varkensmignonnette en frisse komkommersalade
PT30M
Varkensmignonnette en frisse komkommersalade
Een heerlijk varkensmignonnette en frisse komkommersalade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
nieuwsblad
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmignonnette en frisse komkommersalade te bereiden
Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf. Besprenkel ze lichtjes met (zee)zout en laat alles 15 minuten trekken. Spoel de komkommerplakjes en pers ze goed uit. Rooster de venkelzaadjes lichtjes in een droge pan. Pers de teentjes knoflook bij de komkommer, voeg de venkelzaadjes toe, meng er de yoghurt, de fijngesnipperde lente-uitjes en de geroosterde pistachenootjes onder, besprenkel met citroensap en breng verder op smaak met peper van de molen. Bak de varkensmignonnettes aan elke zijde goudbruin in een weinig olijfolie. Laat ze 5 a 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat ze ook nog even rusten alvorens te serveren. Werk af met dille en serveer met de komkommersalade.
Tip: Lekker met gestoomde aardappeltjes of Griekse pasta.
Tip: Lekker met gestoomde aardappeltjes of Griekse pasta.