Recept
« Terug naar recepten
Varkensoester 'tonnato-style'
PT30M
Varkensoester 'tonnato-style'
Varkensoester 'tonnato-style'
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
305 kCal energie
49 Gram eiwit
10 Gram vet
5 Gram koolhydraten
49 Gram eiwit
10 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
John West - Vis op zijn Best
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensoester 'tonnato-style' te bereiden
- Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de tonijn met 1 ansjovisfilet en de mayonaise.
- Verdun de tonijnmayonaise met de wijn.
- Snijd de kappertjes klein en voeg toe aan de tonijnmayonaise.
- Meng met een lepel of spatel en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan.
- Wrijf de varkensoesters in met de olijfolie, zout en peper.
- Gril de oesters in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar.
- Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Snijd de varkensoesters in schuine plakjes en leg deze op een bord.
- Verdeel de tonijnmayonaise erover en garneer met rucola en pijnboompitten.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
TIP: Lekker met geroosterde aardappels met zeezout en haricots verts met spekjes.