Recept
« Terug naar recepten
Varkensrollade met frisse citrusvruchten
PT120M
Varkensrollade met frisse citrusvruchten
Een heerlijk varkensrollade met frisse citrusvruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensrollade met frisse citrusvruchten te bereiden
Snijd met een dunschiler de schil van de sinaasappels en grapefruit.Snijd de schil in flinter dunne reepjes.Pers de vruchten uit en meng het sap met de reepjes schil.Schenk dit mengsel over de rollade en laat de smaken minstens 2 uur intrekken in de koelkast.Snijd voor de ratatouille de uien,courgettes,aubergines,paprika's en tomaten in blokjes of reepjes en bak ze 10 minuten in 3 eetlepels olie in een braadpan.Voeg knoflook,laurier en tijm toe en bak de groenten afgedekt 45 minuten op zacht vuur.Roer af en toe.Laat de rollade uitlekken,wrijf hem in met olie en bestrooi hem met zout en peper.Leg de rollade in een braadslede en braad hem 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Bedruip hem regelmatig met het citrussap en de schilletjes.neem na 45 minuten de rollade uit de pan en roer de ratatouille door het braadvocht in de braadslede.Leg de rollade op de ratatouille.
Serge zegt: