Geef er eierpasta bij en verdeel dan de stoofschotel over de diverse borden. Bestrooi eventueel met peterselie.
Je kunt er nog gekookte wortels bij geven.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensstoof met Pompoen en Venkel
PT240M
Varkensstoof met Pompoen en Venkel
Een heerlijk varkensstoof met pompoen en venkel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensstoof met Pompoen en Venkel te bereiden
1).Maak een homogeen mengsel van de pepers, fenkel-, salie-, gember- en nootmuskaat-poeder.
2).Strooi dit over de blokjes varkensvlees en wrijf het er in, zo goed en zo kwaad als het gaat en laat dat 30 minuten staan.
3).Verhit de olie in een GROTE pan met dikke bodem en deksel en fruit de klein gesneden spekjes aan, tot ze bruin gaan worden.
4).Daarin het vlees om en om bruinen, desnoods in meerdere batches.
5).Als al het vlees is aangebraden en gebruind, alles in de grote pan doen met de uien en de knoflook en het geheel al roerend bakken tot de uien zacht zijn geworden.
6).Voeg dan de tomaten toe met de bouillon en de wijn.
7).Breng aan de kook, maar schraap eerst de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
8).Zodra het kookt, vuur laag, deksel er op en net aan de kook houden gedurende 90 minuten.
9).Doe dan de pompoen en venkel in een ovenblad met wat olie en laat die in 45 minuten op 150 graden Celsius garen. De pan met het vlees blijft gewoon op het vuur staan.
10).Gooi alles door een zeef in een grote kom en houd de groentes met vlees warm in een aparte kom in de oven, die op 80 graden is gezet.
11).Kook de sappen in tot een wat dikkere saus (dat duurt wel een klein half uur) en doe dan vlees en groente er weer in en warm verder op.
OPTIONEEL : De abrikozenjam kan er door geroerd worden wanneer de saus wordt ingedikt. Sommigen vinden dat dan de zuur-zout balans iets extra's geeft.
2).Strooi dit over de blokjes varkensvlees en wrijf het er in, zo goed en zo kwaad als het gaat en laat dat 30 minuten staan.
3).Verhit de olie in een GROTE pan met dikke bodem en deksel en fruit de klein gesneden spekjes aan, tot ze bruin gaan worden.
4).Daarin het vlees om en om bruinen, desnoods in meerdere batches.
5).Als al het vlees is aangebraden en gebruind, alles in de grote pan doen met de uien en de knoflook en het geheel al roerend bakken tot de uien zacht zijn geworden.
6).Voeg dan de tomaten toe met de bouillon en de wijn.
7).Breng aan de kook, maar schraap eerst de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
8).Zodra het kookt, vuur laag, deksel er op en net aan de kook houden gedurende 90 minuten.
9).Doe dan de pompoen en venkel in een ovenblad met wat olie en laat die in 45 minuten op 150 graden Celsius garen. De pan met het vlees blijft gewoon op het vuur staan.
10).Gooi alles door een zeef in een grote kom en houd de groentes met vlees warm in een aparte kom in de oven, die op 80 graden is gezet.
11).Kook de sappen in tot een wat dikkere saus (dat duurt wel een klein half uur) en doe dan vlees en groente er weer in en warm verder op.
OPTIONEEL : De abrikozenjam kan er door geroerd worden wanneer de saus wordt ingedikt. Sommigen vinden dat dan de zuur-zout balans iets extra's geeft.