Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees Adobo
PT75M
Varkensvlees Adobo
Adobo = Spaans (Portugees) voor een soort marinade, bestaande uit KETJAP, AZIJN, smaakstoffen (paprika, oregano, knoflook bv). Het komt voor in Spanje, Portugal (en hun koloniën, Uruguay, Peru, Puerto Rico en de Philippijnen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees Adobo te bereiden
- Verhit de olie in de pan met dikke bodem en laat daarin de blokjes varkensschouder bruin kleuren.
- Voeg dan de uien toe en roer tot de uien slap beginnen te worden.
- Doe dan de knoflook er bij en roer even om.
- Nu er bij doen de sojasaus, azijn, salam, peper en water.
- Breng het geheel aan de kook,zet het vuur lager en laat nu 45 minuten pruttelen. Kijk of het vlees zacht en gaar is. Anders doorgaan met laten pruttelen, maar wel oppassen dat het vlees niet droog kookt. (beetje water toevoegen)
- Doe de honing er bij, roer goed door en proef of het gerecht op smaak is. Zonodig op smaak brengen met zoet-zuur-zout-peper.
- Geef er witte rijst bij en een groente gerecht.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij thee drinken, bier of een rode wijn.