Thuis noemen wij dit Sateh Perdom. Vroeger hadden wij in indonesië een kokki; zij werd echter wat vergeetachtig en het eenvoudige menu wat zij moest bereiden was Gado-gado
met rijst en saté. Voordat wij aan tafel gingen hoorden wij haar mopperen. Haar kleindochter, het keukenhulpje, had haar vóór het opdienen op attent gemaakt dat oma (Nénék) vergeten was het vlees op stokjes te rijgen en er een eenpans gerecht van had gemaakt. Tja ,het was te laat om er nog wat van te redden! Bang dat mijn moeder op haar zou mopperen,begon ze zichzelf te verwijten.
Kokki kon nl. niet de V-klank uitspreken en in plaats van
"verdomme" zei ze al die tijd 'Perdomme",perdomme.
Mijn moeder kon er de humor er wel van inzien en het smaakte er niet minder lekker om; voor kokki een hele geruststelling.
Met een kleine aanpassing eten wij het nog steeds zo en dan weten mijn kinderen en kleinkinderen dat ik ff niet al te veel tijd had om "origineel"te koken.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees in pindasaus
PT45M
Varkensvlees in pindasaus
Een heerlijk varkensvlees in pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
uit mijn kookschrift + een leuke anekdote
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees in pindasaus te bereiden
Vlees in blokjes snijden
Ketoembar, djahé, knoflook en sambal
er door mengen.
Bakje gado-gadosaus vloeibaar maken met
santen en 5 eetl. water
Croma smelten.
Vlees aanbraden en bruinbakken
Na ca. 5 min. tomatenketchup,ketjap
en de aangelengde gado-gadosaus
toevoegen.
Deksel op de pan.
Op spaarbrander 30 min zachtjes gaarstoven.
Kijk af en toe dat het niet droog kookt, dan wat water er bij.
Serveren met rijst en sperciebonen.
De boontjes koken met boullionblokje.
Ketoembar, djahé, knoflook en sambal
er door mengen.
Bakje gado-gadosaus vloeibaar maken met
santen en 5 eetl. water
Croma smelten.
Vlees aanbraden en bruinbakken
Na ca. 5 min. tomatenketchup,ketjap
en de aangelengde gado-gadosaus
toevoegen.
Deksel op de pan.
Op spaarbrander 30 min zachtjes gaarstoven.
Kijk af en toe dat het niet droog kookt, dan wat water er bij.
Serveren met rijst en sperciebonen.
De boontjes koken met boullionblokje.
dick zegt: