Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met Gember-Appels uit de Slow Cooker
PT450M
Varkensvlees met Gember-Appels uit de Slow Cooker
Een heerlijk varkensvlees met gember-appels uit de slow cooker recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
450 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met Gember-Appels uit de Slow Cooker te bereiden
1).Nadat het varkensvlees mooi is opgebonden (je kunt ook een kant en klare varkensrollade bij de slager bestellen, maar dan niet gekruid), wrijven we het stuk vlees goed in met peper en zout.
2).We leggen de bodem van de crockpot vol met de plakken appel en zetten het stuk varkensvlees daar boven op.
3).We maken een mengsel van de gember, suiker en strooien dat over het vlees.
4).We dekselen de slow cooker goed en zet hem op SLOW en laten hem 7 uren zijn gang gaan.
5).We gieten een kopje vol vocht uit de crockpot in een apart pannetje en doen het maizenapapje daarbij. We brengen dit voorzichtig aan de kook en laten het indikken.
2).We leggen de bodem van de crockpot vol met de plakken appel en zetten het stuk varkensvlees daar boven op.
3).We maken een mengsel van de gember, suiker en strooien dat over het vlees.
4).We dekselen de slow cooker goed en zet hem op SLOW en laten hem 7 uren zijn gang gaan.
5).We gieten een kopje vol vocht uit de crockpot in een apart pannetje en doen het maizenapapje daarbij. We brengen dit voorzichtig aan de kook en laten het indikken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We snijden het vlees in plakken (touw verwijderen) en geven daarbij een lepeltje saus, de appeltjes uit de crockpot, aardappelpuree en verse sperzieboontjes bv of Brussels lof, enz.