KookJij

Varkensvlees (met Griekse Invloed) op Pennen

Een heerlijk varkensvlees (met griekse invloed) op pennen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensvlees (met Griekse Invloed) op Pennen te bereiden

*Maak de marinade klaar van olijf olie,ketjap (of soya saus),knoflook,dragon en citroensap en roer goed door
*Doe in de marinade het vlees,de ui en de paprika en zorg dat alles goed wordt bedekt met de marinade
*Zet weg in de ijskast gedurende 2 à 3 uren en roer zo nu en dan om
*Intussen gaan we de Tzatziki saus maken:
-doe bij elkaar de olie,knoflook,dikke yoghurt,zout,citroen-
- sap,zeste en dille en roer goed dooreen
-doe hierbij de uitgeknepen geraspte komkommer
#
Het vlees heeft nu na 3 uur lang genoeg gemarineerd en dan doen we dus het vlees,de ui en de paprika om en om op de 12 pennen.
We kunnen nu 3 kanten uit:
1a)
De pennen gaan op de grill,die al aangestoken was op 180 graden Celsius.Daar blijft hij 12 - 15 minuten in.We gaan zo nu en dan met een kwastje wat marinade op het vlees strijken
1b)
We leggen de pennen op het houtskoolvuur en doen precies hetzelfde,maar we hier wel opletten dat het vlees niet verbrand waar we bij staan
2a)
We gebruiken een grillpan:die vetten we even ietsje in en dan gaan de pennen in de grillpan om zo tot de gewenste gaarheid te worden gebakken.Ook hier zo nu en dan het vlees op spiezen met een kwastje instrijken met de marinade.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen met couscous,rijst of gebakken aardappeltjes.de tzatziki-saus en een gemengde salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lily

Lily zegt:
Lijkt me best lekker. Ga het uitproberen.
Groetjes:p