Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met reuzengarnalen in de wok
PT20M
Varkensvlees met reuzengarnalen in de wok
Een heerlijk varkensvlees met reuzengarnalen in de wok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met reuzengarnalen in de wok te bereiden
Bak de blokjes varkensvlees en de garnalen kort aan in 1 eetlepel arachideolie in de wok. Schep ze uit de wokpan en hou ze apart.
Laat nu de knoflook en de gember even aanstoven en schep ze eveneens uit de pan.
Neem 2 eetlepels arachideolie en roerbak alle groenten behalve de sojascheuten en de shiitakes of champignons in de pan. Voeg de gember, de knoflook, de blokjes varkensvlees en de garnalen toe. Roerbak alles 2 à 3 minuten en voeg vervolgens de sojascheuten en de shiitakes of champignons toe. Breng op smaak met de sambal, de sojasaus en het citroensap en roerbak alles nog even verder.
Verdeel de warme noedels over de borden, schep er de wokmengeling op en werk af met fijngesnipperde koriander of peterselie.
Laat nu de knoflook en de gember even aanstoven en schep ze eveneens uit de pan.
Neem 2 eetlepels arachideolie en roerbak alle groenten behalve de sojascheuten en de shiitakes of champignons in de pan. Voeg de gember, de knoflook, de blokjes varkensvlees en de garnalen toe. Roerbak alles 2 à 3 minuten en voeg vervolgens de sojascheuten en de shiitakes of champignons toe. Breng op smaak met de sambal, de sojasaus en het citroensap en roerbak alles nog even verder.
Verdeel de warme noedels over de borden, schep er de wokmengeling op en werk af met fijngesnipperde koriander of peterselie.