Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met zwarteboontjessaus
PT60M
Varkensvlees met zwarteboontjessaus
Een heerlijk varkensvlees met zwarteboontjessaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
paul
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met zwarteboontjessaus te bereiden
Maak een marinade van de rijstwijn (milde azijn) sojasaus, sesamolie en maizena.
Snijd het vlees in dunne plakjes en laat het hierin 30 minuten marineren.
Laat de wok heel heet worden en giet de helft van de olie erin. Laat de arachideolie heel heet worden en roerbak het vlees hierin 2 tot 3 minuten. Schep het uit de wok in een kom en veeg de wok schoon.
Laat de wok opnieuw heet worden. Doe eer de rest van de olie in en bak daarin de zwarte boontjes, knoflook en bosuitjes. Voeg dan de bouillon en sesamolie toe. Breng het mengsel aan de kook en doe het vlees er weer bij. Schep nog een paar minuten om en om.
Strooi er nog wat rauwe bosuitjes over en dien snel op.
Snijd het vlees in dunne plakjes en laat het hierin 30 minuten marineren.
Laat de wok heel heet worden en giet de helft van de olie erin. Laat de arachideolie heel heet worden en roerbak het vlees hierin 2 tot 3 minuten. Schep het uit de wok in een kom en veeg de wok schoon.
Laat de wok opnieuw heet worden. Doe eer de rest van de olie in en bak daarin de zwarte boontjes, knoflook en bosuitjes. Voeg dan de bouillon en sesamolie toe. Breng het mengsel aan de kook en doe het vlees er weer bij. Schep nog een paar minuten om en om.
Strooi er nog wat rauwe bosuitjes over en dien snel op.