Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees Ragu met Italiaanse Kruiden en Venkel
PT120M
Varkensvlees Ragu met Italiaanse Kruiden en Venkel
Een heerlijk varkensvlees ragu met italiaanse kruiden en venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees Ragu met Italiaanse Kruiden en Venkel te bereiden
1).Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui en knoflook glazig.
2).Voeg de fijngesneden venkel toe en bak dit 10-15 minuten door. De groentes gaan dan beginnen te kleuren.
3).Doe het gemalen vlees gemengd met de" Italiaanse Kruidenmix" en venkelzaad bij het uien-venkelmengsel en braad dit (onder regelmatig doorroeren) net zo lang tot het vlees gaat bruinen.
4).Nu de tomaten en het tomatenconcentraat er bij doen en onder goed doorroeren aan de kook brengen.
5).Vuur laag zetten, deksel op de pan doen en 60 minuten laten smoren.
6).Dan deksel er af en nog eens onder zo nu en dan roeren een 30-tal minuten laten inkoken en naar smaak afmaken met veel peper en weinig zout.
7).Ondertussen hebben we de pasta al dente gegaard en de kaas geraspt.
8).Direct warm opdienen (pasta in het bord , ragu er over en dan bestrooid met kaas).
2).Voeg de fijngesneden venkel toe en bak dit 10-15 minuten door. De groentes gaan dan beginnen te kleuren.
3).Doe het gemalen vlees gemengd met de" Italiaanse Kruidenmix" en venkelzaad bij het uien-venkelmengsel en braad dit (onder regelmatig doorroeren) net zo lang tot het vlees gaat bruinen.
4).Nu de tomaten en het tomatenconcentraat er bij doen en onder goed doorroeren aan de kook brengen.
5).Vuur laag zetten, deksel op de pan doen en 60 minuten laten smoren.
6).Dan deksel er af en nog eens onder zo nu en dan roeren een 30-tal minuten laten inkoken en naar smaak afmaken met veel peper en weinig zout.
7).Ondertussen hebben we de pasta al dente gegaard en de kaas geraspt.
8).Direct warm opdienen (pasta in het bord , ragu er over en dan bestrooid met kaas).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
In plaats van gemalen varkensvlees kunnen we ook 6 Italiaanse saucijzen-worstjes ontvellen en homogeen prakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Hallo Els,
Je hebt gelijk,ik ben niet precies genoeg geweest:ik bedoelde FIJN gemalen varkensvlees,dus niet gewoon als gehakt,maar een stukje fijner,zoals je zou willen hebben voor het maken van saucijzenworstjes,dus ook varkensvlees en goed gekruid.Maar niet zo zout.
Met gehakt van rundvlees smaakt het toch anders.
Met vr.groeten,Jan A.:?
Els zegt:
Succes met je recepten.Groet Els
Els zegt:
Groet
Els