Recept
« Terug naar recepten
Ragù van varkenshaas en venkel
PT60M
Ragù van varkenshaas en venkel
Varkensvlees en venkel is een perfecte combinatie en dat weten de
Italianen ook. Denk maar aan de heerlijke Italiaanse venkelworstjes. Ik heb
deze "gouden" combinatie gebruikt om een heerlijke pastasaus mee te
maken.
Ragù is de Italiaanse naam voor een tomaten-vleessaus die bij de pasta
gegeten wordt.
Tijdens mijn vakantie op Sicilië heb ik gezien dat daar volop wilde venkel
groeit, waar de Sicilianen dankbaar gebruik van maken. Hier hebben we
gelukkig ook venkel in de supermarkt.
Het theelepeltje suiker dat wordt toegevoegd aan de saus was ooit eens
een geheime tip van Angèla, de eigenaresse van een agriturismo op Sicilië,
waar ik de gelegenheid kreeg om een keertje mee de keuken in te duiken.
Je kunt de courgette weglaten en een frisse salade erbij serveren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ragù van varkenshaas en venkel te bereiden
- Vlees in blokjes snijden, olie verwarmen, het vlees bestrooien met peper en zout en rondom bruin bakken. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij.
- Gehakte knoflook en venkelzaadjes 1 minuutje samen fruiten en voeg dan de gesnipperde ui, dun gesneden venkel en in stukjes gesneden courgette toe. Laat dit ongeveer 10 minuten smoren.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaat, blik tomatenblokjes met vocht en de tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en voeg de warme bouillon toe.
- Voeg een lepeltje suiker toe en laat de saus op een klein vuurtje een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe het vlees terug in de saus. Het vlees hoeft alleen maar even op te warmen.
- Serveer de tagliatelle met de saus erop en de geraspte Parmezaanse kaas erover. Met enkele blaadjes basilicum ziet het er nog lekkerder uit.