Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische bloemkoolquiche
PT60M
Vegetarische bloemkoolquiche
Een heerlijk vegetarische bloemkoolquiche recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische bloemkoolquiche te bereiden
Breng een grote pot water aan de kook en los de bouillonblokjes op. Haal 60ml bouillon uit de kookpot en laat afkoelen. Voeg de bloemkoolroosjes, aardappelschijfjes en prei toe en laat 5 minuten doorkoken. Giet af en laat uitlekken.
Meng de slagroom met de afgekoelde bouillon en de eieren. Breng op smaak met peper en zout en roer de bieslook en look door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel hierover de bloemkoolroosjes en prei. Overgiet met iets meer dan de helft van de slagroom. Strooi de geraspte kaas erover en bedek met de resterende aardappelplakjes.
Giet de rest van de slagroom erover en verdeel de boter over de aardappelen. Strooi eventueel wat gedroogde peterselie over de aardappelen voor extra kleur en smaak.
Bak 45 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.
Meng de slagroom met de afgekoelde bouillon en de eieren. Breng op smaak met peper en zout en roer de bieslook en look door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel hierover de bloemkoolroosjes en prei. Overgiet met iets meer dan de helft van de slagroom. Strooi de geraspte kaas erover en bedek met de resterende aardappelplakjes.
Giet de rest van de slagroom erover en verdeel de boter over de aardappelen. Strooi eventueel wat gedroogde peterselie over de aardappelen voor extra kleur en smaak.
Bak 45 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.