Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische lasagne
PT60M
Vegetarische lasagne
Een heerlijk vegetarische lasagne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische lasagne te bereiden
De aubergines en courgettes in plakken snijden, bedruipen met olijfolie en 5 min. per kant grillen op de grillplaat/-pan of in de oven. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
Bak het gehakt aan met peper en zout. De helft van de tomatensaus, winterwortel, bleekselderij, knoflook, uien, prei erbij.
Rode-bechamelsaus
Pannetje met boter en daarbij de bloem, even doorkoken, maar zorg dat het nog wel wit blijft. Dan de andere helft van de tomatensaus en het blik tomaten erbij. Leng de saus aan met de groentebouillon en de melk.
Spinazie
Bak de spinazie in olijfolie met wat zout en peper.
Nu kun je beginnen met het bouwen van de lasagne. Smeer een ovenschaal in met olijfolie, dan een laagje lasagnevel, een laagje spinazie, een laagje tofumengsel, de aubergine, de courgette. Mike en Jaymz herhalen dit 3x. Tenslotte de bechamelsaus erover en de gruyèrekaas. Zet dit 45 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.
* In plaats van gruyère, kun je ook mozzarella, belegen of parmezaanse kaas nemen.
** Vraag aan je groenteboer.
Bak het gehakt aan met peper en zout. De helft van de tomatensaus, winterwortel, bleekselderij, knoflook, uien, prei erbij.
Rode-bechamelsaus
Pannetje met boter en daarbij de bloem, even doorkoken, maar zorg dat het nog wel wit blijft. Dan de andere helft van de tomatensaus en het blik tomaten erbij. Leng de saus aan met de groentebouillon en de melk.
Spinazie
Bak de spinazie in olijfolie met wat zout en peper.
Nu kun je beginnen met het bouwen van de lasagne. Smeer een ovenschaal in met olijfolie, dan een laagje lasagnevel, een laagje spinazie, een laagje tofumengsel, de aubergine, de courgette. Mike en Jaymz herhalen dit 3x. Tenslotte de bechamelsaus erover en de gruyèrekaas. Zet dit 45 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.
* In plaats van gruyère, kun je ook mozzarella, belegen of parmezaanse kaas nemen.
** Vraag aan je groenteboer.
Anne Marie zegt: