Recept
« Terug naar recepten
Velouté Arcen met triple
PT45M
Velouté Arcen met triple
Een heerlijk velouté arcen met triple recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Velouté Arcen met triple te bereiden
Begin met de aspergepunten te schillen
volgens de aanwijzigingen in het basisrecept.
Gaar ze (op het vuur 5 min, nagaren een minuut of 8).
Schep de punten uit het aspergenat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
Zeef het nat en laat het indampen tot 7 dl.
Splits de eieren en doe de dooiers in een hittebestendige beslagkom.
Klop de room op.
Voeg een beetje aspergenat bij de eierdooiers, zet de3 beslagkom in een pan met heet water (au bain marie) en klop de eierdooiers luchtig.
Sla er -beetje voor beetje - de rest van het aspergenat door, voeg er de theelepel kerrie aan toe en vervolgens - opnieuw beetje voor beetje - het bier.
Roer er de aspergepunten door er schep er - van het vuur af - de stijfgeslagen room door.
Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en zout.
volgens de aanwijzigingen in het basisrecept.
Gaar ze (op het vuur 5 min, nagaren een minuut of 8).
Schep de punten uit het aspergenat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
Zeef het nat en laat het indampen tot 7 dl.
Splits de eieren en doe de dooiers in een hittebestendige beslagkom.
Klop de room op.
Voeg een beetje aspergenat bij de eierdooiers, zet de3 beslagkom in een pan met heet water (au bain marie) en klop de eierdooiers luchtig.
Sla er -beetje voor beetje - de rest van het aspergenat door, voeg er de theelepel kerrie aan toe en vervolgens - opnieuw beetje voor beetje - het bier.
Roer er de aspergepunten door er schep er - van het vuur af - de stijfgeslagen room door.
Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en zout.