Recept
« Terug naar recepten
Vélouté van zoete aardappelen met peren
PT35M
Vélouté van zoete aardappelen met peren
Een heerlijk vélouté van zoete aardappelen met peren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vélouté van zoete aardappelen met peren te bereiden
Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
Schil ondertussen de peren en snij ze in blokjes, evenals de zoete aardappelen. Voeg ze toe aan de stoofpot, bestrooi met paprika, meng 2 min., doe er 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen.
Laat 5 min. rusten. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Dien heel warm op, bestrooid met wat verse munt. Serveer met naan- of stokbrood.
Schil ondertussen de peren en snij ze in blokjes, evenals de zoete aardappelen. Voeg ze toe aan de stoofpot, bestrooi met paprika, meng 2 min., doe er 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen.
Laat 5 min. rusten. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Dien heel warm op, bestrooid met wat verse munt. Serveer met naan- of stokbrood.