Recept
« Terug naar recepten
Venetiaanse Tiramisú
PT90M
Venetiaanse Tiramisú
Tiramisú moeilijk om te maken? Met dit recept gaat het je zeker lukken!
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venetiaanse Tiramisú te bereiden
Breek de eieren en scheidt het eigeel van het eiwit. Meng het eigeel door de suiker, en meng daarna de mascarpone (op kamertemperatuur) erdoorheen. Klop het eiwit, maar niet te stijf, en meng het door het ei/mascarpone/suiker mengsel.
Doop de lange vingers kort in de koffie, en leg ze op de bodem van de schaal. Bedek de bodem met lange vingers (koffiezijde boven) en rasp er chocolade over. Strijk er een deel van het mascarponemengsel over. Bereid op de zelfde manier nog twee lagen. Naar keuze kun je de tiramisu afdekken met een laag lange vingers of chocoladerasp. Laat de tiramisu in de koelkast minimaal één uur opstijven.
Doop de lange vingers kort in de koffie, en leg ze op de bodem van de schaal. Bedek de bodem met lange vingers (koffiezijde boven) en rasp er chocolade over. Strijk er een deel van het mascarponemengsel over. Bereid op de zelfde manier nog twee lagen. Naar keuze kun je de tiramisu afdekken met een laag lange vingers of chocoladerasp. Laat de tiramisu in de koelkast minimaal één uur opstijven.