Ik heb nooit alles in huis wat ze vragen, dus ben vandaag aan de slag gegaan met eigen gemaakte kruidenolie (olie met beetje mosterd, kikkoman soja saus en wat gembersiroop)
Ik heb geleerd om niet de olie vooraf in de pan te schenken, maar het product ermee te bedekken en dat te grilleren.
Recept
« Terug naar recepten
Venkelsalade met citrusfruit
PT20M
Venkelsalade met citrusfruit
Een heerlijk venkelsalade met citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AD
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsalade met citrusfruit te bereiden
Was de venkel, snijd ze in partjes in de lengte. Zorg dat de 'rokken' aan elkaar blijven zitten (dus kontjes niet verwijderen).
Blancheer de venkelpartjes in kokend water met wat zout ca. 6 min. (ik heb ze 10 min gestoomd).
Giet ze af en laat ze staan uitlekken.
Rasp wat schil van de sinaasappel en de limoen.
Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappel, limoen en grapefruit.
Snijd de partjes vruchtvlees tussen de velletjes uit.
Vang hierbij het vocht op.
Was de waterkers, laat goed drogen
Meng in een kom de venkel met 4 el. kruidenolie en gril de venkel om en om in de grilpan.
Doe de waterkers in een schaal, samen met de venkel, het citrusfruit, de amandelen en de uitgelekte feta. Schep alles goed door elkaar
Maak de salade op smaak met wat kruidenolie, het opgevangen sap van de citrusvruchten, de rasp en peper
Blancheer de venkelpartjes in kokend water met wat zout ca. 6 min. (ik heb ze 10 min gestoomd).
Giet ze af en laat ze staan uitlekken.
Rasp wat schil van de sinaasappel en de limoen.
Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappel, limoen en grapefruit.
Snijd de partjes vruchtvlees tussen de velletjes uit.
Vang hierbij het vocht op.
Was de waterkers, laat goed drogen
Meng in een kom de venkel met 4 el. kruidenolie en gril de venkel om en om in de grilpan.
Doe de waterkers in een schaal, samen met de venkel, het citrusfruit, de amandelen en de uitgelekte feta. Schep alles goed door elkaar
Maak de salade op smaak met wat kruidenolie, het opgevangen sap van de citrusvruchten, de rasp en peper
hns zegt: