Recept
« Terug naar recepten
Verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten
PT60M
Verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten
Een heerlijk verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verborgen kippefilet in spitskool op een bedje van rijst en groenten te bereiden
Kippefilets goed aanbakken kruiden met curry poeder en méditerrané specerijen.
De 8 spitskoolbladeren blancheren tot men ze kan oprollen.
De kippefilets in de spitskoolbladeren draaien en aan weers zijden aanbakken in de jus van de kip.
Leg dit geheel in een vuurvaste schotel en kruiden met peper, zet in een voorverwarmde oven van 180gr en laat afgedekt 60min bakken. (controleer of de kip gaar is)
Rijst koken in ruim water met een kippebouillonblokje.
Gesneden groenten opstoven in de braadpan van de gevulde kool en bijkruiden met méditerrané specerijen.
Voor de saus:100ml kippebouillon en 100ml fonds van gevogelte laten opkoken en wat curry poeder toevoegen. Desnoods een beetje binden.
Dresseer dit alles op bord.
De 8 spitskoolbladeren blancheren tot men ze kan oprollen.
De kippefilets in de spitskoolbladeren draaien en aan weers zijden aanbakken in de jus van de kip.
Leg dit geheel in een vuurvaste schotel en kruiden met peper, zet in een voorverwarmde oven van 180gr en laat afgedekt 60min bakken. (controleer of de kip gaar is)
Rijst koken in ruim water met een kippebouillonblokje.
Gesneden groenten opstoven in de braadpan van de gevulde kool en bijkruiden met méditerrané specerijen.
Voor de saus:100ml kippebouillon en 100ml fonds van gevogelte laten opkoken en wat curry poeder toevoegen. Desnoods een beetje binden.
Dresseer dit alles op bord.
derbyke zegt: