Drink er een biertje bij of jasmijn thee.
Wil men er wijn bij drinken dan kan men kiezen uit wit, rosé of rood.
Recept
« Terug naar recepten
Vermicelli Singapore-Stijl
PT45M
Vermicelli Singapore-Stijl
Ook in Azie worden er vele recepten gemaakt met "pasta". Dit recept is er eentje van de vele gerechten in omloop.Het lijkt veel op de bekende Singapore-noedels.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vermicelli Singapore-Stijl te bereiden
- Kook de pasta al dente en zet ze apart.
- Bak van de eieren een omelet en snij die in kleine reepjes en zet apart.
- Verhit 2 eetlepels rijstolie met 1 theelepel sesamolie in een wok en bak daarin de kippenblokjes gaar. Zet apart.
- Doe 1 eetlepel rijstolie in de wok en een theelepel sesamolie en fruit daarin aan de uien, knoflook tot die zacht beginnen te worden.Voeg dan toe de wortel, de erwtjes, de kerrie en de kippenbouillon en laat dat even doorkoken. Wel zo nu en dan roeren. Er moet nog wel enige beet blijven aan de winterpeen.
- Doe er dan de taugé bij en roer die door tot ze zacht begint te worden.
- Voeg nu toe de vermicelli, de reepjes omelet en de kip en roer dat goed door.
- Voeg nu toe de eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel sambal badjak en roer goed door.
- Verdeel over de borden, versier met gesnipperde kruiden en strooi er bv grof gehakte katjang over. (vers geroosterd)
- We kunnen er ook nog gebakken garnalen bij geven.