Recept
« Terug naar recepten
Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes
PT90M
Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes
Een heerlijk verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes te bereiden
Breng in 2 liter water de kippenbouten aan de kook met de tijm, de peper, de helft van het citroensap, de bospeen en 2 bosuitjes. Laat 1 uur zachtjes trekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd figuren uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met het ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze op de bakplaat in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bouten uit de bouillon, verwijder het vlees van het bot en snijd dit in blokjes. Schep het kippenvlees terug in de bouillon en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de rest van het citroensap. Roer de kruiden door de bouillon, strooi de laatste ringen bosui erover en serveer direct met de bladerdeegvormpjes.