Recept
« Terug naar recepten
Verse vijgen en Mozzarella verpakt in proscuitto
PT30M
Verse vijgen en Mozzarella verpakt in proscuitto
Een heerlijk verse vijgen en mozzarella verpakt in proscuitto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse vijgen en Mozzarella verpakt in proscuitto te bereiden
Verdeel de mozzarella in 6 plakken. Halveer de vijgen. Leg een plak mozzarella tussen 2 vijgenhelften. Leg ze op een plak proscuitto en verpak de vijgen in de ham. Maak op deze manier 6 pakketjes.
Klop de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper door elkaar. Hou dit even apart. Bestrijk de vijgenpakketjes met wat olie. Verwarm de vijgen 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten.
Leg een vijg in het midden van een bord en bedruppel met de balsamicodressing. Serveer warm. Tot slot kunt u de vijgen ook op een schaal serveren, zodat de gasten zelf kunnen pakken.
Klop de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper door elkaar. Hou dit even apart. Bestrijk de vijgenpakketjes met wat olie. Verwarm de vijgen 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten.
Leg een vijg in het midden van een bord en bedruppel met de balsamicodressing. Serveer warm. Tot slot kunt u de vijgen ook op een schaal serveren, zodat de gasten zelf kunnen pakken.