KookJij

Verse vijgen en Mozzarella verpakt in proscuitto

Een heerlijk verse vijgen en mozzarella verpakt in proscuitto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verse vijgen en Mozzarella verpakt in proscuitto te bereiden

Verdeel de mozzarella in 6 plakken. Halveer de vijgen. Leg een plak mozzarella tussen 2 vijgenhelften. Leg ze op een plak proscuitto en verpak de vijgen in de ham. Maak op deze manier 6 pakketjes.
Klop de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper door elkaar. Hou dit even apart. Bestrijk de vijgenpakketjes met wat olie. Verwarm de vijgen 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten.
Leg een vijg in het midden van een bord en bedruppel met de balsamicodressing. Serveer warm. Tot slot kunt u de vijgen ook op een schaal serveren, zodat de gasten zelf kunnen pakken.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst