KookJij

Vichyssoise, koude aardappel-preisoep

Een heerlijk vichyssoise, koude aardappel-preisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: LIbelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vichyssoise, koude aardappel-preisoep te bereiden

Bak de prei en bleekselderij circa 5 min. op zacht vuur in de boter, zonder ze te laten kleuren.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de aardappelen erdoor en laat de soep op zacht vuur circa 25 min. koken.
Pureer de soep, en laat 3 uur afkoelen in koelkast
Klop voor het serveren de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Klop hem eventueel schuimig met de staafmixer.
Serveer de rest van de crème fraîche als een mooie quenelle in de soep en garneer met zalmeitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Addie:
We gaan het maar eens proberen met de foto's, en wonderwel het lukte.
Deze soep is inderdaad heerlijk.
:);)m.v.g. Bert Allers
Addie

Addie zegt:
Hallo Bert,
Fantastisch dat je nu foto's bij je lekkere recepten, ziet het er nog lekkerder uit. Dit is een overheerlijk soepje.
groetjes, Addie.