Recept
« Terug naar recepten
Vichyssoise, koude aardappel-preisoep
PT45M
Vichyssoise, koude aardappel-preisoep
Een heerlijk vichyssoise, koude aardappel-preisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
LIbelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vichyssoise, koude aardappel-preisoep te bereiden
Bak de prei en bleekselderij circa 5 min. op zacht vuur in de boter, zonder ze te laten kleuren.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de aardappelen erdoor en laat de soep op zacht vuur circa 25 min. koken.
Pureer de soep, en laat 3 uur afkoelen in koelkast
Klop voor het serveren de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Klop hem eventueel schuimig met de staafmixer.
Serveer de rest van de crème fraîche als een mooie quenelle in de soep en garneer met zalmeitjes.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de aardappelen erdoor en laat de soep op zacht vuur circa 25 min. koken.
Pureer de soep, en laat 3 uur afkoelen in koelkast
Klop voor het serveren de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Klop hem eventueel schuimig met de staafmixer.
Serveer de rest van de crème fraîche als een mooie quenelle in de soep en garneer met zalmeitjes.
bertal zegt:
We gaan het maar eens proberen met de foto's, en wonderwel het lukte.
Deze soep is inderdaad heerlijk.
:);)m.v.g. Bert Allers