KookJij

Vietnames noedelsoep

Een heerlijk vietnames noedelsoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnames noedelsoep te bereiden

Snij 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter.
Breng 7 dl water met het bouillontablet aan de kook.
Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minuten beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Kook de rijstnoedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in de bouillon gaar.
Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel ze over twee ruime soepkommen.
Snij intussen de rest van de lente-ui in dunne ringetjes, snij de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.
Verwijder pitjes uit de peper en snij de peper in dunne ringetjes.
Voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen.
Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels.
Schenk er de geurige bouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Marijke jouw Vietnamese noedel soep lijkt heeeeel veeeeel op de Italiaanse Minestrone.

Groetjes michel