KookJij

Vietnamese loempia met groentevulling

Een heerlijk vietnamese loempia met groentevulling recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Recept van: Danny Jansen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vietnamese loempia met groentevulling te bereiden

Snijd voor de groentevulling de wortel in fijne reepjes. Was de prei, snijd het groen van de prei en snijd het gele gedeelte in fijne reepjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook met een beetje zout. Kook de prei circa 20 seconde en schep deze uit de pan. Kook vervolgens de wortel in deze pan voor circa 1 minuut en schep deze uit de pan. Kook in hetzelfde water de vermicelli voor circa 2 minuten, laat deze ook uitlekken. Laat de groente goed uitlekken en meng met de taugé. Pluk de koriander en de munt, hak fijn en meng dit met de groente. Voeg de vermicelli toe en breng op smaak met zout en peper

Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht.
Frituur de loempia goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ja, ik heb deze loempia's gemaakt en ze zijn echt heerlijk ook doe ik er wat hele kleine blokjes ham in, de moeite waard om dat ook te proberen. Groeten Willemien:p:p
s1

s1 zegt:
Deze loempia is geweldig, moet je eens proberen;)
addie

addie zegt:
Hallo Willemien, Een reactie op je vraagje: het gebruik van suiker is 2 el. op 500 ml. warm water waarin de suiker wordt opgelost. Succes. Geeft een knapperige, niet zoete bijt. I.p.v. loempiavellen kun je ook filodeeg gebruiken. Het blijft smullen.
Kookgroetjes Addie.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Addie, hoeveel filovelletjes gebruik je voor 1 loempia, want ik kan hier geen originele loempia vellen kopen. Hoeveel suiker gebruik je dan om suikerwater te maken want het mag natuurlijk niet echt zoet wezen. Groetjes Willemien:p:p
adie

adie zegt:
Dit zijn heerlijke loempia's. Maak ze zelf ook altijd. Ik haal de velletjes filodeeg eerst door warm suikerwater i.p.v. eiwit. Krijg je een knapperig korstje.
Kookgroet, Addie.