Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese loempia met groentevulling
PT30M
Vietnamese loempia met groentevulling
Een heerlijk vietnamese loempia met groentevulling recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Recept van: Danny Jansen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese loempia met groentevulling te bereiden
Snijd voor de groentevulling de wortel in fijne reepjes. Was de prei, snijd het groen van de prei en snijd het gele gedeelte in fijne reepjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook met een beetje zout. Kook de prei circa 20 seconde en schep deze uit de pan. Kook vervolgens de wortel in deze pan voor circa 1 minuut en schep deze uit de pan. Kook in hetzelfde water de vermicelli voor circa 2 minuten, laat deze ook uitlekken. Laat de groente goed uitlekken en meng met de taugé. Pluk de koriander en de munt, hak fijn en meng dit met de groente. Voeg de vermicelli toe en breng op smaak met zout en peper
Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht.
Frituur de loempia goudbruin.
Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht.
Frituur de loempia goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
addie zegt:
Kookgroetjes Addie.
Willemien uit Canada zegt: