Recept
« Terug naar recepten
Vijf decemberbroodjes
PT60M
Vijf decemberbroodjes
Een heerlijk vijf decemberbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koopmans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijf decemberbroodjes te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 220°C
Bereidingswijze:
Doe de broodmix in een mengkom. Meng in een andere kom de gesmolten boter met de lauwwarme melk. Kklop het ei erdoor. Meng de mix en het botermengsel door het beslag en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor. Meng de basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder, amandelschaafsel en 1 flesje Chocoflakes en kneed dit door het deeg.
Splits het tweede ei. Roer de dooier los met de roomkaas en meng dit met een vork door de amandelspijs, zodat het zacht wordt. Vet de bakplaat in.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Duw de bolletjes plat. Leg in het midden een volle eetlepel van het spijsmengsel, vouw het deeg erom heen en kneed het deeg weer dicht. Leg de bolletjes met de dichtgevouwen kant op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat ze buiten de oven uitdampen. Verwarm het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de broodjes met een laagje glazuur en bestrooi het glazuur met chocoflakes.
Elektrische oven: 220°C
Bereidingswijze:
Doe de broodmix in een mengkom. Meng in een andere kom de gesmolten boter met de lauwwarme melk. Kklop het ei erdoor. Meng de mix en het botermengsel door het beslag en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor. Meng de basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder, amandelschaafsel en 1 flesje Chocoflakes en kneed dit door het deeg.
Splits het tweede ei. Roer de dooier los met de roomkaas en meng dit met een vork door de amandelspijs, zodat het zacht wordt. Vet de bakplaat in.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Duw de bolletjes plat. Leg in het midden een volle eetlepel van het spijsmengsel, vouw het deeg erom heen en kneed het deeg weer dicht. Leg de bolletjes met de dichtgevouwen kant op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat ze buiten de oven uitdampen. Verwarm het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de broodjes met een laagje glazuur en bestrooi het glazuur met chocoflakes.