Recept
« Terug naar recepten
Vijg met gorgonzola en Ganda-ham
PT30M
Vijg met gorgonzola en Ganda-ham
Een heerlijk vijg met gorgonzola en ganda-ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijg met gorgonzola en Ganda-ham te bereiden
Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.
Snij ondertussen 6 verse vijgen in de lengte in 2.
Smeer 150 g gorgonzola Cremoso (Galbani) op de halve vijgen.
Leg de vijgen in een ovenschotel en zet ± 8 min. in de oven.
Meng intussen 1 eetl. honing met 1 eetl. frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
Snij 6 sneetjes Ganda-ham in de lengte in 2 en steek ze in accordeonvorm op prikkertjes.
Verdeel wat honingvinaigrette over de vijgen en steek een prikkertje met Ganda-ham in elke halve vijg.
Hak 30 g rucola en 6 walnootpitten fijn. Maak op kleine
bordjes of schaaltjes een bedje van rucola en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Strooi er wat walnootpitten rond en zet een halve vijg in het midden.
Snij ondertussen 6 verse vijgen in de lengte in 2.
Smeer 150 g gorgonzola Cremoso (Galbani) op de halve vijgen.
Leg de vijgen in een ovenschotel en zet ± 8 min. in de oven.
Meng intussen 1 eetl. honing met 1 eetl. frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
Snij 6 sneetjes Ganda-ham in de lengte in 2 en steek ze in accordeonvorm op prikkertjes.
Verdeel wat honingvinaigrette over de vijgen en steek een prikkertje met Ganda-ham in elke halve vijg.
Hak 30 g rucola en 6 walnootpitten fijn. Maak op kleine
bordjes of schaaltjes een bedje van rucola en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Strooi er wat walnootpitten rond en zet een halve vijg in het midden.