Recept
« Terug naar recepten
Vijgen met palmsuiker en cassissorbet
PT45M
Vijgen met palmsuiker en cassissorbet
Een heerlijk vijgen met palmsuiker en cassissorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgen met palmsuiker en cassissorbet te bereiden
Bereiding van de sorbet:
Warm de cassis op met de siroop, het water en de suiker.
Doe alles door een fijne zee en laat goed afkoelen.
Doe de sorbet in de ijsmachine volgens de instructies van de ijsmachine.
Snijd de steeltjes van de vijgen en kruis ze in aan de bovenkant.
Vul elke vijg met een klontje boter en daarbovenop 1 volle koffielepel palmsuiker, druk de vijgen lichtjes samen en plaats ze in een ovenvaste schaal in een voorverwarmd oven van 190 graden C. gedurende 7 á 8 min.,overgiet ze regelmatig met de vrijgekomen jus.
Laat de vijgen afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze volledig door waar ingekruist.
Schep enkele mooie bollen van de cassissorbet uit in schaaltjes en verdeel er de vijgen en de bekomen siroop over.......
Dien meteen op.
Warm de cassis op met de siroop, het water en de suiker.
Doe alles door een fijne zee en laat goed afkoelen.
Doe de sorbet in de ijsmachine volgens de instructies van de ijsmachine.
Snijd de steeltjes van de vijgen en kruis ze in aan de bovenkant.
Vul elke vijg met een klontje boter en daarbovenop 1 volle koffielepel palmsuiker, druk de vijgen lichtjes samen en plaats ze in een ovenvaste schaal in een voorverwarmd oven van 190 graden C. gedurende 7 á 8 min.,overgiet ze regelmatig met de vrijgekomen jus.
Laat de vijgen afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze volledig door waar ingekruist.
Schep enkele mooie bollen van de cassissorbet uit in schaaltjes en verdeel er de vijgen en de bekomen siroop over.......
Dien meteen op.