Recept
« Terug naar recepten
Vijgencompote met passievruchten
PT60M
Vijgencompote met passievruchten
Een heerlijk vijgencompote met passievruchten recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgencompote met passievruchten te bereiden
1).Kook de glazen pot uit in een hete soda oplossing (gebruik daarvoor een roestvrij stalen pan) en zet de pot omgekeerd op een schone doek om uit te lekken.
2).Spoel de pan goed uit en doe daarin het sap van de passievruchten, de stukgesneden gedroogde vijgen en het citroensap en breng dat aan de kook.
3).Zet het vuur lager en laat 30 minuten koken.
4).Zet de staafmixer in de pan en pureer grof
5).Doe de suiker er bij, breng weer aan de kook en laat nog eens 15 minuten koken.
2).Spoel de pan goed uit en doe daarin het sap van de passievruchten, de stukgesneden gedroogde vijgen en het citroensap en breng dat aan de kook.
3).Zet het vuur lager en laat 30 minuten koken.
4).Zet de staafmixer in de pan en pureer grof
5).Doe de suiker er bij, breng weer aan de kook en laat nog eens 15 minuten koken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De compote kan in de schone glazen pot en worden afgesloten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Van jam, gelei, compote maken vond ik dat uitkoken altijd het vervelendste werkje. Ik doe dit nu al een aantal jaren en het gaat goed. De inhoud van de potten blijft goed.
Bij ons rijpen nu de verse vijgen, zal met een potje proberen of dat ook lekker is.
deuxchapeaux zegt:
Excuus voor de "afvuurvertraging", maar dank voor de goede tip.
jvdh