Recept
« Terug naar recepten
Vijgenmoes
PT30M
Vijgenmoes
Een heerlijk vijgenmoes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgenmoes te bereiden
Breng het water aan de kook met de suiker, het sap van de citroen, een doormidden gesneden vanillestokje en de boter. Laat gedurende 3 minuten koken en voeg vervolgens 8 rijpe, in vieren gesneden vijgen toe. Roer, dek af en laat gedurende 25 minuten sudderen op een matig vuur. Laat afkoelen. Dien fris op. Lekker bij cake of ijs.