Recept
« Terug naar recepten
Vinkeveense stooflappen
PT150M
Vinkeveense stooflappen
Een heerlijk vinkeveense stooflappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vinkeveense stooflappen te bereiden
Zet de pan op het treefje op laag vuur. Laat de boter of het vet met het spek smelten. Daarna de lappen erin met de geperste knoflook.
Het is een misverstand dat je de stooflappen moet aanbraden op hoog vuur. Je schroeit dan (bij stoofvleesvlees onnodig) het vlees dicht waardoor je harde randen krijgt die niet meer zacht worden.
Zet alles op een lag pitje of zet het in de oven. Giet na een half uur de helft van het bier erbij (drink de andere helft evt. zelf op). Laat het vlees hier na nog ongeveer 2 uur stoven.
Het is een misverstand dat je de stooflappen moet aanbraden op hoog vuur. Je schroeit dan (bij stoofvleesvlees onnodig) het vlees dicht waardoor je harde randen krijgt die niet meer zacht worden.
Zet alles op een lag pitje of zet het in de oven. Giet na een half uur de helft van het bier erbij (drink de andere helft evt. zelf op). Laat het vlees hier na nog ongeveer 2 uur stoven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
atijdemanmilani zegt:
Wim zegt: